ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Električna negovalna postelja s trapezom - Domiflex Havanna

+
Cena:

500,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Bolniška postelja

Odlično ohranjena, kakovostna električna bolniška postelja, s trapezom in trikotnikom za dvig. Postelja priznanega nemškega proizvajalca Hermann Bock, model "Domiflex Havanna" v elegantnem dekorju oreha. S standardno dimenzijo 200x90cm štiri področno izdelanega letvnega latofleks ležišča, ter z nameščeno sodobno in varčno 29V nizkonapetostno elektroniko.

Negovalno posteljo je zaradi hitro sprostitvenih vijakov možno enostavno razstaviti in prav tako tudi hitro sestaviti, brez kakršnekoli uporabe

orodja. Primerna je za prevoz z večino osebnih vozil. Priložena so navodila, račun z veljavno 12 mesečno garancijo, ter transportni regal za olajšano transportiranje in za optimalno hrambo ob neuporabi (prikazano na zadnji 14. fotografiji tega oglasa).

Negovalni postelji Domiflex Havanna je priložen vogalni trapez s trikotnikom na zanki, katerega je možno namestiti v konzolo na levi ali desni strani vzglavja. Trapez je premičen, zanka trikotnika je nastavljiva po dolžini. Postelja ima nameščena štiri okretna kolesa premera 100mm s posamičnimi zavorami, katera omogočajo lahke premike postelje po negovalnem prostoru.

Za varnost pred padcem iz postelje poskrbita dve dvodelni neprekinjeni premični varnostni ograji z ergonomsko oblikovanim gumbom za sprostitev zaklepa. Ograji sta izdelani iz masivnega lesa z orehovim furnirjem. V sami tirnici nosilcev so nameščeni drsniki, ki skrbijo za gladko spuščanje in dviganje ograj. Postelja je predvidena za uporabo v bolnišnicah, v negovalnih objektih in za domačo uporabo.

Za vse električne funkcije premikov štiri področnega ležišča in nastavitve višine ležišča postelje skrbijo štirje sodobni nizkonapetostni, kvalitetni in sinhrono delujoči elektromotorji Limos izdelani v Nemčiji.

Motorja posamično nameščena v stranicah postelje upravljata dvig in spust ležišča. Ležišče postelje se v spuščenem stanju nahaja 40cm nad tlemi in se lahko maksimalno poviša na 81cm višine nad tlemi.

Preostala dva elektromotorja sta nameščena v skupni centralni enoti pod ležiščem in služita za električni premik vzglavja do naklona 70°, ter za premik vznožja do naklona 18,2°.

Električno delovanje se upravlja s priloženim 7-funkcijskim pilotom kateri nudi opcijo zaklepa funkcij delovanja z modrim ključem pritrjenim na kablu pilota. Vsi elektromotorji postelje imajo visoko nosilnost, kar pomeni da postelja prenese veliko varne delovne obremenitve. Vsa nameščena elektronika na postelji z IPX4 zaščito pred vlago in prašnimi delci.

V sodobnem nizkonapetostnem 29V SMPS stikalnem napajalnem adapterju z izolacijskim sistemom je vgrajena primarna 2A varovalka, skupaj z NTC temperaturnim seznorjem za zaščito pred pregrevanjem. Za dodatno varnost pri uporabi hkrati služi še sekundarna varovalka polyswitch. Napajalni adapter kateri vhodno (220V) napetost pretvori v nizko neškodljivo 29V napetost, ki napaja vse štiri posteljne elektromotorje vključno s pilotom. SMPS adapter (fotografija št. 12) v svojo okolico oddaja minimalne elektromagnetne valove, v stanju pripravljenosti pa prihrani porabo električne energije.

Napajalni adapter je nameščen na posebnem visoko kakovostnem dvojno izoliranem spiralnem kablu, z zaščito pred pregibanjem. V skupni centralni enoti elektromotorja pod ležiščem sta nameščeni oglati 9V bateriji (fotografija 13), ki skrbita za zasilno delovanje postelje v primeru slučaja izpada elektrike v domačem omrežju.

Ležišče sestavlja kvalitetno štiri področno leseno latoflex vzmetenje katerega prečne letve so izdelane večslojno. S pomočjo elektromotorjev ponuja velik nabor želenih nastavitev pozicij ležišča. Funkcije različnih nagibov in naklonov ležišča postelje olajšajo vsakodnevno nego in pripomorejo k udobnosti uporabe. Nekatere nastavitve pozicij ležišča lahko učinkujejo tudi protibolečinsko in pomagajo proti otekanju nog.

Na straneh ležišča se nahajajo štirje kovinski ročaji, ki preprečujejo nezaželeno premikanje posteljnega vložka. Celotna kovinska konstrukcija postelje je zaščitena in zatesnjena z elektrostatičnim postopkom ter kvalitetnim prahom iz poliestra. Preostali leseni deli postelje pa so izdelani iz iverala prevlečenega s furnirjem orehovega lesa.

Na posteljo je poleg priloženega vogalnega trapeza s trikotnikom in lesenih varnostnih ograj možno namestiti tudi druge dodatke proizvajalca kot naprimer bralna luč, stojalo za infuzijo, nosilec urinske steklenice, regulator električne anti dekubitus blazine, ip.

Ostale podrobnosti negovalne postelje Domiflex Havanna:

- dimenzija ležišča postelje= 200 x 90cm

- skupna zunanja dimenzija sestavljene postelje= 221 x 103cm

Več informacij na 040/98-88-78

(možnost dostave po dogovoru)


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.